Вітаю Вас Гість | RSS

26 Кві 2024 П`ятниця

Головна | Реєстрація | Вхід
 
Меню сайту

Опитування
Оцініть, будь ласка, наш сайт
Всього відповідей: 144

Архів новин

Головна » 2016 » Червень » 7 » Освячення храму в селі Бережниця.
09:42:35
Освячення храму в селі Бережниця.

            "Дому Твоєму належить святість, Господи, на довгі дні..." Так, Господь оприділяє благодатну присутність Свою, в місці де Він перебуває. Тому, особливе місце, де перебуває Господь- є храм Божий. Тут людина зустрічає Його в своєму житті, молиться за себе та інших, приймає Таїнства Святої Церкви, освячуюючи себе, і завершує своє перебування на землі. Храм споріднений з людиною і людина повинна, виконуючи заповідь Божу про шанування сьомого дня, бути учасником живого спікування з Богом  у храмі.

            В невеличкому селі Бережниця, колись була Церква, і лилася молитва до Бога, але перша Світова війна зруйнувала святиню.  Село, де не так давно дорогу і світло в село провели, а люди перебували на грані виселення , сталася найважливіша подія для духовного життя православних жителів. За сто років, на огородженому місці, де стояв колишній храм, було освячено і відкрито для богослужінь новий храм, на честь святого великомученика Димитрія Солунського. Будівництво новобудови тривало три з половиною роки, з часу заснування окремої православної громади, з ініціативи віруюючих православних та священника з Троянівки протоієрея Георгія Ковалюка. 13 вересня 2012 року, митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом, було закладено наріжний камінь майбутнього храму. Вражені глибоким повчанням і настановою свого владики селяни, на чолі зі старостою Володимиром Горайчуком, взялися всіми силами за нелегку роботу . Викопали рів, побудували фундамент, основу з блоків, обклали цеглою і лишилося накрити. Франківські зодчі та майстри з Черська встановили купол, дах і Хрест на голівці. Здавалося все найголовніше було зроблено, але внутрішні роботи і облаштування виявилися найдорожчими для людей,  які не мають де заробити. Все по милості Божій Господь послав, щоб за невеликий час постала святиня, з розкішним і чудовим іконостасом.

            В день освячення, 28 травня, до початку святкового дійства, прибули жителі з сусідніх сіл Троянівка, Черськ та Майдан, що раніше з Бережницею складали одну парафію. Тепер, з місцевими православними, вони раділи цьому дню. Долучилися і священники з Маневицького і Володимирецького району, на запрошення настоятеля отця Георгія. З  благословення митрополита Ніфонта, очолив службу преосвяшенний єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Під спів місцевого хору та прибулих гостей, всі стали учасниками народження Церкви на волинському Поліссі. Враховуючи невеликі розміри храму, кожний відчув славу і велич торжества.  Завершилося свято подякою всім будівельникам, жертводателям та нагороденням настоятеля і старости відзнаками Православної Церкви.

            Тож, тепер в Бережниці, відроженням духовності та будівництвом храму, вдалося виявити любов до Творця Світу- Бога, та збереження віри боголюбивого народу, що в цей нелегкий час є прикладом для відновлення людського образу і життя.  

 

 

 

 

Переглядів: 897 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Сьогодні

Зараз на сайті
Лічильник
Онлайн лист
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Cьогодні нас відвідали
 


 Маневицьке благочиння Волинської єпархії УПЦ © 2024