Вітаю Вас Гість | RSS

28 Бер 2024 Четвер

Головна | Реєстрація | Вхід
 
Меню сайту

Опитування
Оцініть, будь ласка, наш сайт
Всього відповідей: 144

Архів новин

Головна » 2013 » Травень » 26 » Освячення храму в Маневичах
15:05:38
Освячення храму в Маневичах

25 травня в смт. Маневичі відбулася велична подія: освячення храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело». До речі, 26 травня виповнюється 11 років від дня освячення місця та закладки першого каменя цього храму.

Чин освячення престолу та храму звершив Високопреосвященніший митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, якому співслужили священнослужителі нашої єпархії.








По закінченні освячення Владика за організацію будівництва прекрасного храму вручив орден Української Православної Церкви Святителя Миколая Чудотворця  настоятелю - протоієрею Тарасію Огороднику та до дня Святої Пасхи церковні нагороди священнослужителям Маневицького, Колківського та Любешівського благочинь.



Від імені нагороджених настоятель храму і, водночас, благочинний Маневицького округу протоієрей Тарасій Огородник подякував Владиці та висловив сподівання, що кожен і надалі старатиметься трудитися для слави Божої на ниві Христовій.

Опісля, по благословінню митрополита Ніфонта, собором священнослужителів була звершена урочиста Божественна Літургія, по закінченні якої о.Тарасій висловив подяку усім, хто впродовж цих одинадцяти років був причетним до будівництва храму. Зокрема, народним депутатам Мартинюку Адаму Івановичу, Єремеєву Ігорю Мироновичу, підприємцям Сергію Лучку, Андрію Будю, Петру Міцевському та іншим, керівникам підприємств та району, усім жертводавцям, будівничим.

Проспівали "Вічну пам'ять" протоієрею Петру Бумазюку, який був засновником громади. А за особливий внесок у будівництво цього храму було відзначено Колбасюка Миколу Максимовича, який взяв на себе весь тягар будівництва, а також сім'ю Миколи й Марії Буслів. Від імені Владики Ніфонта, архімандрит Аліпій (Сапіга) вручив їм та благодійнику храму Іллі Басарабу відзнаки Волинської єпархії - медалі "Волинської ікони Богородиці".



Переглядів: 3231 | Додав: Priester | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Сьогодні

Зараз на сайті
Лічильник
Онлайн лист
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Cьогодні нас відвідали
 


 Маневицьке благочиння Волинської єпархії УПЦ © 2024